Ons onderzoeksteam Beyond Hearing, Cultures Overlooked bestaat uit de volgende mensen:

Anja HiddingaAnja Hiddinga
Anja Hiddinga is onderzoeker en docent bij de afdeling Antropologie van de Universiteit van Amsterdam. Vanuit een achtergrond in wetenschapsstudies is zij geïnteresseerd in sociaal wetenschappelijk onderzoek naar gezondheid, ziekte, normaliteit en disability. Dove mensen en gebarentaal zijn daarin specifieke aandachtsgebieden. In het huidige onderzoeksproject worden verwachtingen ten aanzien van welzijn en wonen van oudere dove mensen in Nederland geanalyseerd. Binnen dit project is veel aandacht voor visuele middelen en voor samenwerking met onderzoeksassistenten en masterstudenten.
Anja Hiddinga is daarnaast hoofdredactrice van het onafhankelijk landelijk Dovenblad Woord & Gebaar. Zij maakt ook films waarin dove mensen en gebarentaal centraal staan.

 

Nienke SijmNienke Sijm
Nienke is een dove onderzoeksassistent. Daarnaast studeert ze criminologie aan de Vrije Universiteit.

 

 

Meike Brock

Meike Brock
Meike is een dove onderzoeksassistent. Daarnaast studeert ze Toegepaste Psychologie.

 

 

Michou BenoistMichou Benoist
Michou is een horende onderzoeksassistent. Ze heeft een Bachelor Culturele Antropologie en een Master Medische Antropologie en Sociologie en heeft zich gespecialiseerd in het doen van kwalitatief onderzoek onder ouderen.

 

katya_buts_1269_b_elKatya Buts
Katya is een horende onderzoeksassistent. Ze heeft een bachelor Gebarentaalwetenschap en de Masters Klinische linguïstiek en Nederlands als tweede taal afgerond.

 

 

 

madeleine_herzog_zugeschnitten2-480Madeleine Herzog
Madeleine is een horende onderzoeksassistent. Ze is afgestudeerd Cultureel Antropologe.

 

 

maja-de-langenMaja de Langen
Maja is een horende onderzoeksassistent. Ze is afgestudeerd Cultureel Antropologe.

 

 

samantha-flesSamantha Fles
Samantha is een dove webdesigner. Ze heeft de Bachelor Communicatie en Multimedia Design afgerond en is de vormgever van deze website.